ICE

Senast uppdaterad:
2023-12-25
Författare:
Medicinskt granskad
Denna artikel går att anpassa efter kompetensnivå:

Lägg in dina närmaste anhöriga i din mobiltelefons adressbok under namnet ICE. Då kan de snabbt kontaktas om du skulle hittas akut skadad eller sjuk och inte kan tala.

Larma
Symptom
Första hjälpen

Gör så här:

  • Skapa en ny kontakt i telefonboken
  • Skriv in ICE1 följt av vilken relation du har till personen t ex wife, dennes namn och telefonnummer.
  • Vill du lägga till fler kontakter, skriv ICE2 och fortsätt från punkt.

Tänk på att använda det internationella utlandsprefixet +46 för svenska kontaktpersoner och engelska som språk så fungerar ICE även när du är utomlands. Glöm inte att berätta för de personer du lagt in under namnet ICE, så att de vet om det.

Tips!

Om du vill undvika att din mobiltelefon presenterar dina kontaktpersoner som ICE+namn när de ringer till dig kan du lägga in tecknet * direkt efter numret till din ICE-kontakt. Numret kommer ändå att fungera om man behöver ringa din ICE-kontakt i en allvarlig situation. OBS! Denna funktion fungerar inte i vissa Sony Ericsson-modeller, så prova ring din ICE-kontakt efter du lagt till *-symbolen. Om du ej kopplas fram fungerar inte denna funktion på din mobil. Du måste då ta bort * för att kunna ringa ut till din ICE-kontakt. Detta problem håller på att åtgärdas men är tyvärr ännu inte löst. Du kan istället prova med att sätta en 0:a i slutet av telefonnumret, det fungerar på vissa modeller.

Ring 112
Symptom
Första hjälpen
Hitta på sidan
Hitta på sidan

Alla kan rädda liv. Gå en utbildning som både du och personer i din omgivning har nytta av hela livet.

Gör en bokningsförfrågan